';

Sommar

Det finns fantastiskt mycket att uppleva i fjällen även om sommaren.
Kom hit och se!

Sommarpriser

Boka din sommarupplevelse redan nu

 • Enkelrum Standard

  Inkluderar frukost. 945.-

 • Enkelrum premium

  Rum med balkong, badrock och kaffe/the på rummet. Inkluderar frukost. 1045.-

 • Dubbelrum Standard

  Inkluderar frukost. 1290.-

 • Dubbelrum premium

  Rum med balkong, badrock och kaffe/the på rummet. Inkluderar frukost. 1490.-

 • Trebäddsrum

  Inkluderar frukost. 1750.- (Premium 100.- extra per vuxen och natt.)

 • Fyrbäddsrum

  Inkluderar frukost. 1950.- (Premium 100.- extra per vuxen och natt.)

 • Livsnjutarpaket - 4 dagar - dubbelrum

  4 sammanhängande valfria dygn. Halvpension. 3200.- p.p. Del i dubbelrum.

 • Dubbelrum i Eriks Villa, Bed & Breakfast

  Inkluderar frukost, 990.-

 • Enkelrum i Eriks Villa, Bed & Breakfast

  Inkluderar frukost. 795.-

 • VIKTIG INFO

  Avbeställningsskydd 200 kr p.p. | Barn rabatter: 0-2 år gratis i föräldrarnas säng. |  Husdjurstillägg 200.–/dygn

  Priserna gäller per rum och natt.

  Fri tillgång till cykelutlåning.

Varför inte spendera din

Sommar i Funäsfjällen

Boka din sommarfjällsemester redan idag på Funäsdalens mysigaste hotell.

Det finns otroligt mycket att uppleva i Funäsfjällen om sommaren. Längre ner på sidan hittar du info om sommarens populäraste aktiviteter.

Fiska

Fler vatten än fiskare

I Funäsfjällen finns fler fiskevatten än fiskare! Sjöar, tjärnar, åar och bäckar med röding, öring, harr och sik. Vatten som passar alla typer av fiskare.

Här erbjuds allt från lättillgängliga familjevatten för nybörjaren till extrema högfjällsvatten för experten. Flugfiske eller mete, chanserna att fånga ädelfisk är stora. Kurser och guidning anordnas för de som vill lära sig mer.

Turistbyrån, Tännäs Fiskecentrum och Top Sport ger tips och säljer fiskekort. Följ med på guidade turer till specialvatten. Put & Take finns vid Tännäs Fiskecentrum och Risnäset, Funäsdalen. Naturen, lugnet, spänningen i väntan på napp, det inspirerande samtalet vid en fikapaus över öppen eld, är några av de upplevelser som fiske i fjällen erbjuder.

Golf

Golf with a view

I Ljusnedal, 4 kilometer från Funäsdalen ligger en av Sveriges äldsta fjällbana, en 18-hålsbana som erbjuder en fantastisk runda.

Här njuter du av en spektakulär utsikt över Ljusnedalssjön och fjällvärlden. En intressant planlösning och perfekt kvalitet på greener och fairways gör golfupplevelsen till en oförglömlig upplevelse.

Banan har gjordes ännu mer spektakulär då 15:de hålet placerades på en ö. Banan byggdes redan 1972 och har varit värd för den svenska proffstouren två gånger. På sommaren kan du slå ut mitt i natten då det aldrig blir mörkt.

Det finns även en 9-hålsbana i Ramundberget.

Vandra

Utvalda turer & stora upplevelser på enkelt sätt

I Funäsfjällen hittar du de mest fantastiska vandringsleder med en fullkomligt oslagbar fjällnatur. Här kan du välja mellan trivsamma dagsturer till flerdagarsturer med övernattning utefter vägen.

Omgivningarna och utsikterna ska vara storslagna och vackra. Det ska vara enkelt att hitta och de ska vara enkla att vandra. Det är tanken med Guldturerna i funäsdalen. Här har vi som bor i fjällen året runt valt ut våra personliga favoriter! Visst kan du söka dig fram på egen hand, men via Guldturerna hittar du enkelt ut till de finaste vyerna och stråken.

Här kan ni läsa mer om våra Guldturer. Fjällvandra i Funäsfjällen

Mountainbike

Fri tillgång till hotellets cyklar

Cykla i fantastisk natur och välj mellan lätta eller svårare turer. Det finns flera fina crosscountry leder

Några av lederna går att cykla med vanlig cykel. För mer information se cykla i Funäsfjällen

Du har även möjlighet att testa dig själv och kasta dig ut för Funäsdalsberget där du åker slalom på vintern. Här hittar du strapatser för den erfarne cyklisten.

Som hotellgäst har ni fri tillgång till hotellets cycklar (i mån av plats)

Bokningsvillkor

När blir min bokning bindande?
Det är Gästens ansvar att kontrollera bekräftelsen och att se till att ankomst och avresedatum är riktiga. Bokningen gäller för såväl Eriksgårdens Fjällhotell som för gästen så snart anmälningsavgift (eller hela beloppet) är betald.

När skall jag betala?
Ni betalar det pris som är fakturerat din bokning, Betalningen skall göras till Eriksgårdens Fjällhotell inom det datum som framgår på bekräftelsen/fakturan.
Anmälningsavgift om 15% av bokningens pris betalas inom 7 dagar från bokningsdatumet. Slutlikvid betalas senast 30 dagar före ankomst, eller om bokningen görs senare än 30 dagar innan ankomst, debiteras full betalning direkt.
Avbokningsskydd kan köpas vid bokningstillfället för 200 sek/vuxen. Vilket innebär att Ni kan avboka fram till 24 timmar innan ankomst utan annan kostnad än avgiften för avbokningsskyddet samt en expeditionsavgift på 350 sek. Det innebär oförutsedda händelser och gäller även för grupp- eller skolresa. Namnändring kan göras utan extra kostnad.
Gäller då Dödsfall, sjukdom eller olycksfall av allvarlig art som drabbat Dig själv, make/maka, sambo, familj eller medresenärer. Inkallelse till krigsmakt eller civilförsvar. Allvarlig händelse utanför din kontroll och som inte kunnat förutses vid bokningstillfället. Förhindret måste kunna intygas med originalintyg från tex. Läkare, myndighet eller försäkringsbolag. Intyget skall vara oss tillhanda senast en vecka efter avbokningsdagen.
Görs avbokning utan giltig avbokningsskydd  fram till 30 dagar före avtalad ankomst behåller vi anmälningsavgiften. Avbokning som sker 30 dagar eller senare före avtalad ankomst debiteras full betalning av hela bokningen.

Vad händer om jag inte betalar i tid?
Om Ni inte betalar anmälningsavgiften i tid kommer Din beställning att avbokas. Notera att ingen betalningspåminnelse kommer att skickas ut. Missar Ni betalningen av bokningens slutlikvid, så räknas detta som avbeställning från din sida och du får betala avbeställningskostnaderna.

Vad gäller om jag vill avboka?
Du kan avboka via mail info@eriksgarden.se eller per brev till Eriksgårdens Fjällhotell. Avbokningar som görs till någon annan än Eriksgårdens Fjällhotell räknas inte. Ni ansvarar själva för att Er information har gått fram. Vi bekräftar er avbokning via mail. Avbokningen skall ske senast 24 timmar innan ankomst.

Vad har jag för rättigheter?
Om vi inte tillhandahåller rum i utlovat skick eller vid rätt tidpunkt, och inte klarar av att erbjuda dig ett annat likvärdigt alternativ så har Du rätt att säga upp avtalet och få ersättning med avdrag för det Du redan hunnit utnyttja.

Som hotell är vi skyldiga att se till
Att Ni får en skriftlig bekräftelse på bokningen och att Köpta tjänster överensstämmer med beskrivningen. Vi ansvarar inte för löften som personal kan ha gjort direkt till Er utan ansvarigs vetskap. Ni kommer att informeras om alla väsentliga förändringar som rör bokningen. Ni får disponera hotellrummet från kl. 15.00 avtalad ankomstdag och till kl. 11.00 avresedag om inget annat bekräftats.

Vad har jag som resenär för skyldigheter?
Att vårda hotellrummet väl och följa de bestämmelser som gäller. Ni ansvarar själva för alla skador som uppstår på fastigheten och dess inventarier genom att Ni eller någon i ditt sällskap varit vårdslös. Hotellrummet får inte användas till något annat än vad som avtalades vid bokning och Ni får inte låta fler personer övernatta i boendet än vad som uppgavs vid bokningstillfället. Överträdelse mot rök- och husdjursförbud debiteras med en avgift på 3000 SEK. Minimiålder för minst en person i sällskapet är 18 år.

Övrigt
Städning samt linne och handdukar ingår om inget annat anges. Klagomål på rummet skall framföras så snart som möjligt dock senast kl. 17.00 dagen efter ankomst så att Eriksgårdens Fjällhotell får en chans att rätta till problemet.

Strejker och naturkatastrofer
Vi har rätt att träda ifrån bokningsavtalet om rummet inte kan tillhandahållas på grund av arbetsmarknadskonflikt, längre avbrott i vatten- eller energitillförseln, eldsvåda eller andra liknande händelser, som varken Ni eller Hotell Eriksgården kan förutse eller påverka.
Vi reserverar oss för lagändringar, prisändringar och tryckfel som står utanför vår kontroll.