+46(0)68421006
info@eriksgarden.se
Boka nu
Navigation
Boka nu

För oss är det personligt

Eriksgårdens Fjällhotell tar gärna emot era frågor och tankar kring er vistelse i Funäsfjälllen. Vi hjälper er att sy ihop er resa och ser till att ni har det så bra ni kan ha det! Om ni har några andra synpunkter eller förslag så tar vi gärna emot dessa också.

Kontakta oss

Telefon
0684-21006

E-post
info@eriksgarden.se

Adress
Vintergatan 3
846 72 Funäsdalen

Vägbeskrivning

 • Mercedes-benz magazine

  "Ett av de tio mest fantastiska hotellen i fjällen!"

  Omnämnd i Mercedes-Benz magazine som ett av de tio mest fantastiska hotellen i fjällen!

  "Smakfullt, lyxigt, genuint - med äktafjällkänsla. I Funäsdalen ligger denna pärla med längdskidspåren direkt utanför dörren. I relaxavdelningen finns bubbelpool, bastu och en häftig utomhuspool."

 • Expressen

  "Ett av de mysigaste hotellen i svenska fjällen"

  Smakfullt, lyxigt, genuint - med äkta fjällkänsla. I Funäsdalen ligger denna pärla med längdskidspåren direkt utanför dörren.

  Dessutom: två restauranger, sportbar, bastu och bubbelpooler. Julafton firas med tomte, traditionellt julbord och levande julmusik. Nyår firas i år med en fyrarätters supé bestående av bland annat löjrom, hummersoppa och oxfilé, med efterföljande nattklubb.

Vår historia

1927 slogs dörrarna upp till Ericssons pensionat och var på den tiden det första pensionatet i Funäsdalen.  Pensionatet byggdes då med en amerikansk byggnadsstil, en arkitektur hemförd av en av bröderna Eriksson. Emanuel eller ”Manne” som han kallades hade emigrerat till Minnesota USA där han var verksam som byggmästare.

Nästan 60 år senare, 1984, så brann pensionatet ner. Dåvarande ägare, Lizzie Wickström, påbörjade uppbyggnaden redan samma år, på samma plats som pensionatet hade stått tidigare. Bygget stod klart på rekordfart och bara 11 månader från att det påbörjades öppnades dörrarna igen och Erikssons pensionat blev då Eriksgårdens Fjällhotell.

1999 köpte Magnus Ruhedorfer hotellet och startade upp sin verksamhet främst med ”Sigge sport” gäster som kom till hotellet med buss på torsdag kväll, de åkte skidor hela dagarna, åt middag varje kväll på hotellet och åkte sedan hem igen på söndagen. Allteftersom åren gick så blev hotellet mer och mer bokat även under veckorna, många gäster började få upp ögonen för vilket fantastiskt skidåkningsställe Funäsdalen var och för att möta gästernas behov och önskemål så började Magnus planera för renoveringar och utbyggnad.

2001 påbörjades första steget i byggnationer för att bli ett fjällhotell där man skulle kunna njuta av både aktiviteter och avkoppling och det byggdes då till ett spa för hotellgästerna med bubbelpool och bastu.

Sommaren 2008 togs första spadtaget och vintersäsongen 2009 blev Magnus stora dröm uppfylld. En helt ny a la carte restaurang slog upp portarna och restaurang Eriks kök & Bar invigdes.  Restaurangen byggdes samman med Eriksgårdens Fjällhotell vilket även innebar stora förändringar i alla bakutrymmen på hotellet. Även nattklubben fick sig en rejäl uppgradering och blev större än tidigare. Nu fanns det möjligheter att ta emot stora artister, dansband, större konferenser och specialevenemang av olika slag.

2009 förvärvades Eriks Villa och hotellet utökade med 8 rum i den närliggande byggnaden. Lizzie, den tidigare ägaren, bodde länge kvar i lägenheten som även den ligger i Eriks Villa.

2010 totalrenoverades lobbyn till den mysiga samlingsplats den är idag. Här finns tavlor som sträcker sig över årstiderna i fjällen målade av Funäsdalens konstnär Bengt Elis speciellt till lobbyn på hotellet.

2012 får utsidan en ny timrad fasad med trivsam belysning och en härlig fjällkänsla infinner sig redan när man parkerar bilen.

2015-2016 renoveras alla hotellrum efter hand med nya badrum, möbler, tavlor och sängar. Allt för att gästerna skall känna sig som hemma fast på hotell. Renoveringen av rummen genomfördes noggrant uttänkt för att förmedla en varm fjällkänsla och god sömn. Köket fick också en totalrenovering och uppgraderades till ett modernt fräscht restaurangkök. Här kan det lagas mat för upp till 70 hotellgäster och 150 ala carte gäster på en och samma kväll.

2016-2017 gjordes en total renovering av hotellmatsalen i samma varma fjällstil som rummen. En helt ny öppen spis installerades så att hotellgästerna kan njuta av sprakande eld vid frukost och middag.

2018-2019 genomförs den största tillbyggnaden sedan hotellet byggdes upp efter branden. Det byggs en helt ny spa avdelning och 6 stycken familjerum. Spa avdelningen är 250 kvm, har 3 olika bastuar, en bubbelpool och en vanlig pool. Bygget av spat tog ca 7 månader från första spadtaget. Familjerummen stod klara för incheckning vintern 2019.

2020 Lobbyn byggs om och görs större med bl.a. en ny bar och fler mysiga sittplaster.

2023 En vinkällare byggdes i anslutning till restaurangen och bardelen i Eriks Kök o Bar byggs om.

Varmt välkommen till oss!

apartmentsuninboxphone-handsetmap-markersmartphonediamondthumbs-up