+46(0)68421006
info@eriksgarden.se
SvenskaEnglishDeutsch
Boka nu
Navigation
Boka nu

Snösäkert

Vild och karg högfjällsmiljö. I Funäsfjällen finns något för alla vinterälskare och i Funäsdalen bor du centralt med närhet till alla aktiviteter.

Funäsfjällen - ett unikt samarbete i en unik fjällmiljö!

Med 136 st. nedfarter, 300 km preparerade längdspår, 610 km skoterleder, cykel-, vandringsleder och fiske i världsklass är Funäsfjällen Skandinaviens största fjällupplevelse. Året runt. Redan på slutet av 1800-talet kom turister till Västra Härjedalen, nu över 100 år senare finns ca. 180 företag, stora som små, som verkar tillsammans i en unik fjällmiljö för att ta tillvara på Härjedalens största näring. Samarbetet heter Funäsfjällen.

Skoter

Europas största och bästa skoterledsystem. Funäsfjällen + Ljungdalsfjällen på ett och samma kort, totalt 610 km skoterled.

Skoterleder i en av Sveriges vackraste miljöer, flera av lederna går över högfjället. Breda leder som prepareras med pistmaskin sörjer för fina fjällupplevelser och fin skoteråkning. Eriksgårdens Fjällhotell har en egen lite led, direkt från hotellet, som snabbt tar dig ut i Funäsfjällens ledsystem. Professionella och duktiga Fjällbocken Event & Skoter erbjuder hyrskotrar och skoterguidning direkt från hotellet.

skoterhotellet Eriksgårdens fjällhotell

Utförsåkning

Funäsfjällens 136 nedfarter finns fördelade på sex skidområden: Tänndalen, Tänndalsvallen, Ramundberget, Funäsdalsberget, Tännäskröket och Kappruet. Unika anläggningar som tillsammans erbjuder allt inom alpin skidåkning. Vilken blir din favorit?

Höga fjäll, snösäkert och sagolik natur gör Funäsfjällen till ett komplett alpint skidparadis. Fjällpasset gäller för alla alpinanläggningar inom Funäsfjällen. Självklart kan du få all skidåkning, både alpint och längd, på ett och samma kombipass.

Längdskidåkning

Genom dalgångar, på myrar, fjällbjörksslutningar och över högfjällsterräng ringlar sig Nordic Ski – över 300 kilometer preparerade längdspår. Det finns alltid längdskidåkning i världsklass i din närhet.

Från v.7 och framåt finns dessutom fjällspåren på högfjället.

I Funäsfjällen finns ypperliga förutsättningar för träning, motion och rekreation.

Spårknapp till Nordic Ski´s fantastiska spår köper du enkelt i hotellets reception.

Motorevent

På Funäsdalssjön och Ljusnedalssjön plogas isbanor för bilar av externa entreprenörer.

På Eriksgårdens Fjällhotell i Funäsdalen bor du nära båda dessa sjöar och event.

Iskörning på sjöarna har blivit populära resmål och många turister besöker Funäsfjällen och Funäsdalen för att härliga vinterdagar köra på isarna. Många bilklubbar och föreningar kommer och bor på hotell i Funäsdalen och på Eriksgårdens Fjällhotell bor man bra.

Funäsfjällen

Det finns mycket att upptäcka i Funäsfjällen. Destination Funäsfjällen är ett unikt samarbeta bland turistföretagarna i byggden och på funasfjallen.se finns alltid tips på vad man kan göra. Det finns även en eventkalender som visar vad som erbjuds i området.

funasfjallen logga

apartmentsuninboxphone-handsetmap-markersmartphonediamondthumbs-up