';

Vinter


132 nedfarter, världens längsta & vackraste längdspår & Europas bästa skoterledsystem

Vinterpriser 2019/2020
 • Hotellrum

  Del i dubbelrum 700:-. Enkelrum 1000:-

  Inklusive frukost.

  Priserna gäller fram till 20/12. Samt söndag-torsdag v.1-17. (ej v.9 och 15).

 • Söndag - Torsdag

  Från 3200 kr/person, inkl frukost och tvårätters middag

 • Info

  Fri tillgång till stor nybyggd relaxavdelning med simbassäng, bubbelpool och bastu | Avbeställningsskydd 200 kr p.p. | Barn rabatter: 0–2 år gratis, 3–12 år 50% (Barnrabatt gäller endast barn i extra säng i vuxens rum) Premiumrum 100.–/dygn | Enkelrumstillägg: 300.–/dygn, vecka 1500.– | Vuxen i extrabädd 25% rabatt | Husdjurstillägg 200.–/dygn

  Grupper!
  Vi tar gärna emot grupper även utöver våra normala säsongsöppettider. Kontakta oss för offerter med olika paket.

Boka ditt boende idag

Erbjudanden
hot!

Livsnjutarpaket

söndag - torsdag
Från SEK 3200per person
del i dubbelrum

Koppla av en kortvecka i fjällen

Boende del i dubbelrum

Bokning av fyra dygn

Inkl frukost och tvårätters middag

Tillgång till vår helt nya relaxavdelning

Gäller från v.2-17

hot!

Helvecka

Söndag - söndag
Från SEK 6300per person
del i dubbelrum

Kom och njut en vecka hos oss

Söndag-söndag

Boende del i dubbelrum

Inkl frukost och tvårätters middag

Tillgång till vår helt nya relaxavdelning

hot!

Helgerbjudande

torsdag-söndag
Från SEK 3150per person
del i dubbelrum

Boende del i dubbelrum

Inkl frukost och tvårätters middag

Tillgång till vår helt nya relaxavdelning

hot!

Påskhelg

Torsdag till måndag
SEK 4800per person
del i dubbelrum

Boende del i dubbelrum

Inkl frukost och tvårätters middag

Tillgång till vår helt nya relaxavdelning

hot!

Jul/Nyår

SEK 1400per person
del i dubbelrum

Boende del i dubbelrum

Inkl frukost och tvårätters middag

Tillgång till vår helt nya relaxavdelning

Bokning minst 4 dygn

Tillägg julafton 300kr/person

Tillägg nyårsafton 500kr/person

hot!

Julbordhelg

7-9/12 och 13-15/12
SEK 1990per person
del i dubbelrum

Boende del i dubbelrum

Inkl frukost och julbord fredag samt två rätters middag lördag.

Tillgång till vår helt nya relaxavdelning

hittar ni inte de datum ni söker?

Ring oss på 0684-21006

Kom och upplev fantastiska Funäsfjällen

Vinteraktiviteter

Vi erbjuder fantastisk längdåkning, utförsåkning, skoteråkning och ett härligt jul- och nyårsfirande!

SKOTER

610 km pistade leder direkt från hotellet

Europas bästa skoterledsystem med 610 km pistade leder direkt från hotellet. Du far fram mitt i en av Sveriges vackraste miljöer.

Längs 610 km pistade leder, varav 150 km över högfjället. Systemet innehåller fem meter breda leder preparerade med pistmaskin och sju terminaler för av- och pålastning, med gratis bilparkering. Skyltningen är tydlig och vägövergångarna är tydligt markerade. Det finns en detaljerad karta över ledsystemet och ledvärdar som hjälper till. Lederna passerar utflyktsmål och sevärdheter. Dessutom finns friåkningsområden för alla lekfulla.

Skoterguider finns på hotellet.

Vi samarbetar med samtliga skoteruthyrare i området, till exempel med Fjällbocken.

Alpint

Med den nya gondolbanan blir det skidåkning direkt från byn!

Alpint eller snowboard med 132 nedfarter. Funäsdalsberget, Ramundberget, Tänndalen, Tännäskröket och Kappruet.

Funäsfjällen har fler nedfarter på ett och samma skidpass än någon annan alpin destination i Sverige. Med fem anläggningar finns det något för alla typer av skidåkare.

Det är nästintill omöjligt att beskriva Funäsfjällens alpina landskap i ord. Vi kan tala om de höga fjällen som sträcker sig milsvida ända in i Norge, de fenomenala snöförhållandena och de häftiga nedfarterna – flest i Sverige på ett enda skidpass – våra fina barnbackar, kolsvarta branter och vida åkytor. Men det kan ändå aldrig ersätta känslan av nyfallen pudersnö under fötterna och den värmande solen mot huden uppe i en snögrop en kristallklar vinterdag. Istället nöjer vi oss med att säga: Kom hit och upplev en av Sveriges mest kompletta alpina vinterdestinationer!

Med den nya gondolbanan blir det skidåkning på Funäsdalesberget direkt från byn!

 
Boka Skiduthyrning direkt
Vi samarbetar med Sportmaffian i Funäsdalen. Boka skidor och utrustning online och allt levereras direkt till hotellet.

Längdåkning

Världens längsta & vackraste längdspår

Världens längsta och vackraste längdspår finns i Funäsfjällen. Mellan vackert belägna byar, genom vindlande dalgångar och i högfjällsterräng ringlar sig det 30 mil sammanhängande Nordic Ski Center.

Oavsett var du bor har du nära  till både kortare eller längre spårslingor. Funäsfjällen bjuder på spektakulära omgivningar med nästan obegränsade möjligheter för varje typ av längdskidåkare. I dalgångar, på högfjäll, genom björkskog och på många andra platser slingrar sig Nordic Ski-spåren fram. De populäraste spåren ska vara preparerade innan klockan 10 varje dag, hela vintern. Ta en titt på aktuell spårstatus innan du bestämmer vart dagens tur ska gå!

Med ”15 Vinterpärlor” har vi i Funäsfjällen skapat ett koncept som gör det enkelt för dig att uppleva spännande och vackra vinterfjällturer, vare sig du är erfaren skidåkare eller nybörjare. Med hjälp av detaljerade färd- och områdesbeskrivningar kan du välja tur efter dina förutsättningar. Allt för att du ska känna dig så bekväm och säker i spåret som möjligt.

Skiduthyrning
Vi samarbetar med Sportmaffian i Funäsdalen. Boka skidor och utrustning online och allt levereras direkt till hotellet.

Program

Inför storhelgerna

Julafton

Jul på Eriksgården
07.30 - 10.00

Julfrukost med julgröt och julskinka är framdukat för optimalt mys och julstämning.

15.00

Dags för en av julens höjdpunkter, Kalle Anka och hans vänner visas i lobbyn, ta med dig hela familjen och mys tillsammans.

Nyårsafton 31/12

Nyår i Funäsfjällen

Fira det nya året i Funäsfjällens mysigaste hotell.
Njut av skidåkning, god mat och ett stort nöjesutbud.

Funäsdalens populäraste nattklubb: Eriks Kök & Bar.

Bokningsvillkor

När blir min bokning bindande?
Det är Gästens ansvar att kontrollera bekräftelsen och att se till att ankomst och avresedatum är riktiga. Bokningen gäller för såväl Eriksgårdens Fjällhotell som för gästen så snart anmälningsavgift (eller hela beloppet) är betald.

När skall jag betala?
Ni betalar det pris som är fakturerat din bokning, Betalningen skall göras till Eriksgårdens Fjällhotell inom det datum som framgår på bekräftelsen/fakturan.
Anmälningsavgift om 15% av bokningens pris betalas inom 7 dagar från bokningsdatumet. Slutlikvid betalas senast 30 dagar före ankomst, eller om bokningen görs senare än 30 dagar innan ankomst, debiteras full betalning direkt.
Avbokningsskydd kan köpas vid bokningstillfället för 200 sek/vuxen. Vilket innebär att Ni kan avboka fram till 24 timmar innan ankomst utan annan kostnad än avgiften för avbokningsskyddet samt en expeditionsavgift på 350 sek. Det innebär oförutsedda händelser och gäller även för grupp- eller skolresa. Namnändring kan göras utan extra kostnad.
Gäller då Dödsfall, sjukdom eller olycksfall av allvarlig art som drabbat Dig själv, make/maka, sambo, familj eller medresenärer. Inkallelse till krigsmakt eller civilförsvar. Allvarlig händelse utanför din kontroll och som inte kunnat förutses vid bokningstillfället. Förhindret måste kunna intygas med originalintyg från tex. Läkare, myndighet eller försäkringsbolag. Intyget skall vara oss tillhanda senast en vecka efter avbokningsdagen.
Görs avbokning utan giltig avbokningsskydd  fram till 30 dagar före avtalad ankomst behåller vi anmälningsavgiften. Avbokning som sker 30 dagar eller senare före avtalad ankomst debiteras full betalning av hela bokningen.

Vad händer om jag inte betalar i tid?
Om Ni inte betalar anmälningsavgiften i tid kommer Din beställning att avbokas. Notera att ingen betalningspåminnelse kommer att skickas ut. Missar Ni betalningen av bokningens slutlikvid, så räknas detta som avbeställning från din sida och du får betala avbeställningskostnaderna.

Vad gäller om jag vill avboka?
Du kan avboka via mail info@eriksgarden.se eller per brev till Eriksgårdens Fjällhotell. Avbokningar som görs till någon annan än Eriksgårdens Fjällhotell räknas inte. Ni ansvarar själva för att Er information har gått fram. Vi bekräftar er avbokning via mail. Avbokningen skall ske senast 24 timmar innan ankomst.

Vad har jag för rättigheter?
Om vi inte tillhandahåller rum i utlovat skick eller vid rätt tidpunkt, och inte klarar av att erbjuda dig ett annat likvärdigt alternativ så har Du rätt att säga upp avtalet och få ersättning med avdrag för det Du redan hunnit utnyttja.

Som hotell är vi skyldiga att se till
Att Ni får en skriftlig bekräftelse på bokningen och att Köpta tjänster överensstämmer med beskrivningen. Vi ansvarar inte för löften som personal kan ha gjort direkt till Er utan ansvarigs vetskap. Ni kommer att informeras om alla väsentliga förändringar som rör bokningen. Ni får disponera hotellrummet från kl. 15.00 avtalad ankomstdag och till kl. 11.00 avresedag om inget annat bekräftats.

Vad har jag som resenär för skyldigheter?
Att vårda hotellrummet väl och följa de bestämmelser som gäller. Ni ansvarar själva för alla skador som uppstår på fastigheten och dess inventarier genom att Ni eller någon i ditt sällskap varit vårdslös. Hotellrummet får inte användas till något annat än vad som avtalades vid bokning och Ni får inte låta fler personer övernatta i boendet än vad som uppgavs vid bokningstillfället. Överträdelse mot rök- och husdjursförbud debiteras med en avgift på 3000 SEK. Minimiålder för minst en person i sällskapet är 18 år.

Övrigt
Städning samt linne och handdukar ingår om inget annat anges. Klagomål på rummet skall framföras så snart som möjligt dock senast kl. 17.00 dagen efter ankomst så att Eriksgårdens Fjällhotell får en chans att rätta till problemet.

Strejker och naturkatastrofer
Vi har rätt att träda ifrån bokningsavtalet om rummet inte kan tillhandahållas på grund av arbetsmarknadskonflikt, längre avbrott i vatten- eller energitillförseln, eldsvåda eller andra liknande händelser, som varken Ni eller Hotell Eriksgården kan förutse eller påverka.
Vi reserverar oss för lagändringar, prisändringar och tryckfel som står utanför vår kontroll.