+46(0)68421006
info@eriksgarden.se
SvenskaEnglishDeutsch
Boka nu
Navigation
Boka nu

Sommar i Funäsdalen

Det finns fantastiskt mycket att uppleva i Funäsfjällen under sommaren. Här får du inspiration till sommarens aktiviter.

Upplev en sommarsemester i Funäsdalen

Fjällen på sommaren är ett fantastisk äventyr. Vandra ovanför trädgränsen, cykla eller spring. Under denna årstid handlar upplevelsen mycket om att njuta. Oavsett aktivitet, intensiv eller ej, är det skönt att komma tillbaka till hotellet i Funäsdalen och slappna av i spa-avdelning och/eller med god mat i någon av hotellets restauranger.

Fiske i Funäsfjällen

Fler vatten än fiskare

I Funäsfjällen finns fler fiskevatten än fiskare! Sjöar, tjärnar, åar och bäckar med röding, öring, harr och sik. Vatten som passar alla typer av fiskare.

Här erbjuds allt från lättillgängliga familjevatten för nybörjaren till extrema högfjällsvatten för experten. Flugfiske eller mete, chanserna att fånga ädelfisk är stora. Kurser och guidning anordnas för de som vill lära sig mer.

Tännäs Fiskecentrum och Top Sport ger tips och säljer fiskekort, eller besök den lilla trevliga fiskebutiken Fiskedraget några hundra meter från hotellet, bredvid Konsum och mittemot Shell.

Följ med på guidade turer till specialvatten. Put & Take finns vid Tännäs Fiskecentrum och Risnäset, Funäsdalen. Naturen, lugnet, spänningen i väntan på napp, det inspirerande samtalet vid en fikapaus över öppen eld, är några av de upplevelser som fiske i fjällen erbjuder.

fiska

Golf

Golf with a view

I Ljusnedal, 4 kilometer från Funäsdalen ligger en av Sveriges äldsta fjällbana, en 18-hålsbana som erbjuder en fantastisk runda

Här njuter du av en spektakulär utsikt över Ljusnedalssjön och fjällvärlden. En intressant planlösning och perfekt kvalitet på greener och fairways gör golfupplevelsen till en oförglömlig upplevelse.

Banan gjordes ännu mer spektakulär då 15:de hålet placerades på en ö. Banan byggdes redan 1972 och har varit värd för den svenska proffstouren två gånger. På sommaren kan du slå ut mitt i natten då det aldrig blir mörkt.

Det finns även en 9-hålsbana i Ramundberget.

golf

Vandra i storslagen fjällmiljö

Utvalda turer & stora upplevelser på enkelt sätt

I Funäsfjällen hittar du de mest fantastiska vandringsleder med en fullkomligt oslagbar fjällnatur. Här kan du välja mellan trivsamma dagsturer till flerdagarsturer med övernattning utefter vägen.

Omgivningarna och utsikterna ska vara storslagna och vackra. Det ska vara enkelt att hitta och de ska vara enkla att vandra. Det är tanken med Guldturerna i Funäsdalen. Här har vi som bor i fjällen året runt valt ut våra personliga favoriter! Visst kan du söka dig fram på egen hand, men via Guldturerna hittar du enkelt ut till de finaste vyerna och stråken.

Här kan ni läsa mer om Guldturer. Fjällvandra i Funäsfjällen

vandra

Mountainbike

Cykla i fantastisk natur och välj mellan lätta eller svårare turer. Det finns flera fina crosscountry leder.

Några av lederna går att cykla med vanlig cykel. För mer information se cykla i Funäsfjällen.

Du har även möjlighet att testa dig själv och kasta dig ut för Funäsdalsberget där du åker slalom på vintern. Här hittar du strapatser för den erfarne cyklisten.

Vid hotellet finns en flowtrail-bana för barn och ungdomar.

mountainbike

Funäsfjällen

Det finns mycket att upptäcka i Funäsfjällen. Destination Funäsfjällen är ett unikt samarbeta bland turistföretagarna i området och på funasfjallen.se finns alltid tips på vad man kan göra. Där finns även en eventkalender som visar vad som erbjuds i området och när det händer.

funasfjallen logga
apartmentsuninboxphone-handsetmap-markersmartphonediamondthumbs-up